Једна од најпопуларнијих и најатрактивнијих привредно-туристичких и културних манифестација у петровачкој општини „Сабор бачијара“, одржаће се  у суботу 13. маја  на бачији „Извор“ у Стамници. И ове године очекује се да „Бачијада“ окупи  узгајиваче оваца, стручњаке из области сточарства, као  и  бројне посетиоце.

Током Сабора који почиње од 10 часова, одржаће  се изложбе оваца и овчарских паса, у ревијалном делу  приредиће се такмичење у најбржој мужи оваца, такмичење за најукусније јело бачијаде као и избор за лепотицу бачијаде.Од пратећих садржаја традиционално, предвиђене су  изложбе домаће радиности, гастрономских специјалитета, пића, меда и других аутентичних производа са овог подручја. Културно просветни центар организоваће богат културно уметнички програм.

Организатори и овогодишњег Сабора бачијара су  Организациони Одбор Сабора бачијара из Стамнице, месне заједнице Стамница и Стамничка Река, Општинска управа, Туристичка организација и Културно просветни центар, а покровитељ манифестације је Општина Петровац на Млави.

Програм 12. Сабора бачијара Србије

8:30-10:00 – Окупљање излагача

10:00-11:00 – Оцењивање такмичарских комисија

12:00-13:30 – Културно-уметнички програм