Са великим задовољством, данас смо  угостили ученике Средње школе „Младост“ и професорку Барбару Ивковић и на тај начин озваничили почетак прославе јубилеја „100 година петровачке гимназије“. Ученици су председнику представили план активности поводом обележавања јубилеја, уручили рекламни материјал који су са професорком припремили и са председником разговарали о средњошколским данима.

Овај важан јубилеј није од значаја само за школу, већ и за целу нашу заједницу. Наша школа, као једина средња школа на територији општине, за век свог постојања образовала је бројне генерације и изнедрила многе успешне људе. Разлог за понос и славље имамо сви који у овој општини живимо, јер је ова школа била и иницијатор и организатор бројних културних и научних дешавања и као таква, постала препознатљива и ван граница наше општине.

Ову прилику користимо да изразимо захвалност свим професорима који су током века постојања школе, образовали младе особе и припремали их за свет одраслих. Желимо вам, да овај племенити позив наставите да радите још дуго година, са поносом и из свег срца.

На крају, свим ученицима, како некадашњим, тако и садашњим, као и професорима, честитамо овај изузетно значај јубилеј.